Sæler og hvaler i Danmark Zoologisk Museum i København og Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg har sammen denne hjemmeside om sæler og hvaler i Danmark, hvor Thyge Jensen er hjemmesidebestyrer. Thyge havde vi fornøjelsen af at lære at kende på en af vores ture med MS Anton.
Espaço Talassa "The Observation and Study Base of Azores Cetaceans - Espaço Talassa" i byen Lajes do Pico på øen Pico, Azorerne. Udstyret med 4 hurtigtgående gummibåde er der mulighed for både hvalsafari og svømning med delfiner - dog ikke på samme tur. Begge dele er afprøvet med stor tilfredshed. Espaço Talassa tilbyder også indkvartering til absolut konkurrencedygtige priser. Det blev ligeledes afprøvet og viste sig at være ganske udmærket.
Terra Azul Azores "Terra Azul - Base de Whale Watching" ligger i byen Vila Franca do Campo, på øen Saõ Miguel, Azorerne. Under mottoet "Ver, Ouvir e sentir" (se, hør og føl, red.) tilbydes der hvalture med indbygget mulighed for at svømme med delfiner, hvilket overraskende viste sig at være et godt konceptet.
Lofotdykk Lofotdykk i Kabelvåg er nordnorges ældste safari-dykkercenter med speciale i spækhuggersafari. Lofotdykk holder til i et hyggeligt restaureret sjøhus (norsk fænomen), hvor også gæster indkvarteres. Ud over fantastisk dykning tilbydes der også fabelagtig svømning med spækhuggere. Begge dele kan absolut anbefales.
Baja Outpost "Baja Outpost - refuge from Civilization" Loreto, Baja California, Mexico. Baja Outpost tilbyder indkvartering i små hyggelige, rustikke hytter, fantastisk hvalsafari og dykning - det sidste er desværre endnu ikke prøvet på egen krop. Afhængig af sæsonen er der mulighed for at se søløver, skildpadder, mantaer, hammerhajer, hvalhajer, delfiner, finhvaler, blåhvaler, pukkelhvaler, gråhvaler (ved stillehavskysten) og meget mere.
Whale Whatch Kaikoura "Whale Whatch Kaikoura", New Zealand - mere præcist på sydøen - tilbyder hele året spændende nærkontakt med de gigantiske kaskelotter.
WhaleSwim Adventures Vava'u, Tonga, Stillehavet. Oplev det utrolige, flyv om på den anden side af kloden og svøm med pukkelhvaler.
The Whale Center of New England The Whale Center of New England, Gloucester, USA, blev grundlagt i 1980 for at studere hvaler i farvandet ud for Massachusetts kyst, specielt Stellwagen Bank og Jeffreys Ledge. Tag med dem ud på vandet i deres 42 fods båd – Mysticete - uden unødig komfort. Det vil være som at tilbringe 6-7 timer på ladet af en åben pickup – på den gode måde!
Capt. Bill and Sons Whale Watch Capt. Bill & Sons - Whale Watch, Gloucester, USA. Kaptajnen er nabo til og samarbejder med The Whale Center of New England og er ikke uden evne til at finde hvalerne.
Baywing's fotogalleri Warren Disbrow tager fantastiske billeder - især af pukkelhvaler. Forkæl dig selv med lidt godt til øjnene - besøg hans galleri.
Right Whale Listening Network Near real-time Right Whale detection map (Massachusetts Bay). Følg med i hvor rethvalerne befinder sig i Stellwagen Banks. Lytteposterne er opsat for at advare skibstrafikken, når der befinder sig rethvaler i området.
Mark Carwardin Mark Carwardine er zoolog, fortaler for naturbevarelse, prisbelønnet fotograf, tv og radio studievært og forfatter til de fleste af mine hvalbøger. I BBC tv-serien Last Chance to See rejser Mark sammen med Stephen Fry verden rundt på jagt efter truede dyrearter – en rejse Mark også foretog for 20 år siden med Douglas Adams. Mark arrangerer også fantastiske rejser til de fjerneste kroge af verden. Jeg har været så heldig, at deltage på hans ture til Baja og Baffin Island.