Hvaltur på Fyn - tosserne vender tilbage!!


Det er nøjagtigt et år siden, at Ib og Ib var på Eventur over Storebæltsbroen, da tosserne igen vender automobilet mod Middelfart. Denne gang er hele hval-trioen dog samlet - Anne gør det ud for Uffe Elleman på bagsædet og humøret er i top. Broen hilses med et begejstret Liiimbooo og skuffelsen er stor, da Mads Mikkelsen ikke i samme øjeblik toner frem på bagsædet (Anne er nok snarere lettet over, at Nikolas Bro dermed heller ikke havner på bagsædet). Vejret syner umiddelbart bedre end sidste år og det tegner til at blive en god dag. MS Anton ka' bare vente sig - Københavnerne udenfor kategori er på banen igen!!


Da vi ankommer til MS Anton mødes vi af Thyge, der hurtigt tager os under sine vinger. Tøserne er kommet lidt hurtigt hjemmefra til morgen og indhentes hurtigt af sulten efter morgenmad. Straks kommer Thyge os til undsætning - han kører Britt til nærmeste provianterings-station, så vi kan få lidt at spise inden dagens første hvaltur. Derefter er det tid til den store guidede tur i Levende Hav's informations-telt - Thyge fører an og fortæller om nye teorier vedr. Kaskelothvalerne.


Og så går starten på første tur ud i Lillebælt – tøserne er med det samme på udkig efter marsvin!! Alle kameraer er i position og klar til det ultimative billede af en flok marsvin, der poserer i vandoverfladen med en blåhval og en mindre flok delfiner i baggrunden. De sidste par dage har budt på adskillige marsvin og et glimt af Skærbæk-delfin, så vi er naturligvis ikke tilfredse med mindre. Det kunne vi så blive nødt til at være – trods ihærdige forsøg med adskillige afstikkere i alle retninger, måtte vi nøjes med at se marsvin ude i horisonten.


Som året før, tager vi også med på dagens anden tur – vi skal jo nødig gå glip af noget. Det gjorde vi så heller ikke, for dagens anden tur bød ligeledes ”kun” på marsvin i farvandet. Vi så mange af dem, men alligevel var det bare ikke rigtig godt nok – bli’r vi nogensinde tilfredse?? Næppe….. Skærbækdelfinen valgte at blive væk i dagens anledning, men i det gode vejr bød turen i stedet for på et fantastisk skue over det ganske danske land!!


Dagen sluttes af med en pilsner på molen, i selskab med Kurt og Thyge. Tøserne kunne ikke have forestillet sig en bedre afslutning på dage!! Vi beslutter os for at spise aftensmad på en lille ”snask” i havnen, der serverer lækker frisk fisk med diverse tilbehør. Inden længe kommer Kurt og Thyge – de har fået samme trang til aftensmad og slår sig ned hos tøserne. Det bliver til en rigtig hyggelig aften og solen er godt på vej ned, inden tosserne vender hjem. De glæder sig allerede til næste år, hvor de må af sted igen!!!Lidt billeder fra turen kan beskues her