New Zealand – one journey to rule them all!!


Aragorn, Legolas, Gimli og jeg selv løber henover sletterne. Der udspiller sig en hæsblæsende jagt på den flok orker der har kidnappet Pippin og Merry. Vi haler langsomt ind på dem, men når vi det inden det er for sent?? Eller er de to små hobitter fortabt?? Spændingen er næsten uudholdelig, jeg hiver efter vejret, snubler over en sten……..og vågner brat ved lyden af en bil, der kører forbi nede på vejen. Vi har gjort stop ved en lille rasteplads for at nyde udsigten. Foran os ligger det knoldede, grønne landskab, med de snebeklædte bjerge i baggrunden og det ER svært, ikke at føle sig hensat til en scene i Ringenes Herre. Der mangler bare den storslåede baggrundsmusik og desværre også Viggo Mortensen og Orlando Bloom…....damnit!!


Men udover at nyde New Zealands smukke landskaber, søge efter lokationer fra Ringenes Herre (en temmelig tåbelig aktivitet, set i bakspejlet) og indtage rigelige mængder af formidabel øl, var der også gang i den store jagt på hvaler.


Første stop med hval-potentiale var oppe nordpå i en lille badeby, Paihia. En hyggelig flække, der primært tiltrækker turisterne med det gode vejr, den tilbagelænede stemning OG muligheden for at se og svømme med delfiner. Vi var klar!! Vi bookede en heldagstur inkl. en tur gennem "hole-in-the-rock" som ekstra bonus. Vi så masser af delfiner der legede omkring båden, men desværre var alle flokkene med unger, så der kom ikke nogen svømmeture ud af det. Det var lidt svært at håndtere for de to skuffede turister (os!!), men de måtte jo bide det i sig. Til gengæld var sejlturen gennem hullet i klippen temmelig intetsigende…...


Den næste uge førte os på kryds og tværs af nordøen - bl.a. til Matamata, der også kaldes Hobbiton, fordi Hobbiton-scenerne til Ringenes Herre blev optaget der. Vi betalte naturligvis en formue for, at komme ud og inspicere området. Regnen silede ned, så alle turisterne blev udstyret med hver deres skæve paraply. Vi vadede rundt i mudder og fårelort i næsten to timer, alt imens den ever-smiling guide underholdt med små anekdoter fra filmoptagelserne og utrolig "sjove" vittigheder. Jeg poserede fint til fotografering i et af de sølle hobbit-huller, monteret med en Gandalf-agtig stav fra guiden. Tak for det!! Men trods alt det, var det alligevel alle pengene værd……på en eller anden mærkelig måde.


Næste store hval-event skulle udspille sig på sydøen, nærmere betegnet Kaikoura, som er kendt for at være hjemsted for mange kaskelothvaler. Hvalsafari i Kaikoura kræver tålmod og en stærk tro på at ting kan lykkes. Da vi ankom var det var overskyet, blæsende og koldt - de sidste tre dage havde alle hvalture været aflyst og det tegnede ikke godt!! Det endte da også med, at den hvaltur vi oprindelig havde booket blev aflyst og vi måtte tilbringe en dag i Kaikoura, nervøst afventende vejrudsigten for næste dag. Heldigvis er der en sæl-koloni i nærheden, som vi besøgte flittigt - vi vadede rundt i sæler, i bogstaveligste forstand. Vi turde dårligt kigge ud af vinduet næste morgen, men det viste sig også at være en perfekt morgen, hvor vi kunne nyde solopgangen over et blikstille hav. Og så kom vi afsted på hvalsafari. Der gik ikke lang tid før den første hval dukkede op i horisonten og det første pragteksemplar af en hvalhale var "skudt". Vi så 5-6 hvaler på turen - bl.a. to hanner der svømmede side om side. Vi var henrykte!!!


Nå, men der kan skrives hele encyklopædier om turen rundt i New Zealand - ture gennem de flotte bjerglandskaber, med jet-boat i høj hast ned af floden, med helikopter til gletcherne samt pingviner og sæler af forskellig slags - vil dog blot lade disse ting være nævnt og stoppe her. Der er jo også andre ture der skal planlægges og beskrives!!!


Enjoy the trailer here