Malo e lelei!!! Rejsebrev fra Tonga


Så blev det endelig tid til en hilsen fra den anden side af jorden!! Vi nød først livet som "wannabes" i Los Angeles, hvor vi boede midt i det hele - Beverly Hills, et stenkast fra Rodeo Drive!! Vi så bl.a. Hollywood Boulevard (sammen med de andre turister samt Spiderman, Batman, Stormtroopers fra Starwars m.fl. - meget mærkeligt sted egentlig!!), var et smut forbi Hollywood-skiltet, kom forbi til te hos Nancy Reagan (hun var desværre ikke hjemme - vi skulle nok have ringet i forvejen!!) og cruisede lidt rundt i Hollywood og BelAir. Der gik det meste af en dag i Universal Studios og vi fik forvildet os ind til baseball kamp med L.A. Dodgers - sidstnævnte var især en stor, stor oplevelse!!


Nu sidder vi så på Tonga, Vava`u, som simpelthen må være paradis på jorden!!......Vejret er perfekt, strandene gode, de lokale er flinke og hjælpsomme mennesker, men man kan absolut ikke regne med at noget fungerer efter planen. Det første drama udspillede sig allerede 10 minutter efter ankomst - det flyselskab vi skulle flyve videre med indenrigs, var lukket dagen i forvejen. Hvor stor er sandsynligheden lige for det??? Tongas kronprins var tilsyneladende blevet lidt indebrændt over, at det privatejede flyselskab (altså dem vi skulle med), tjente mere end hans eget selskab - og hvad gør en kronprins så?? Han tager naturligvis flyverettighederne fra det andet firma og vupti, så må alle flyve med hans selskab. Det er jo ret smart for ham, men rimelig frustrerende for os andre. Nå, men når enden er god, er alting godt - de er som nævnt meget, meget flinke, så vi kom med et andet fly og turisterne var rolige igen :o)


Og hvad laver man så ellers på Tonga (udover at gå i panik over uforudsete hændelser!) - man ligger på stranden, der er lige udenfor ens dør, man svømmer med pukkelhvaler (jeeeps, vi har været ude og plaske med de små søde "fisk", der vejer 40 tons og er 14-18 meter lange!!), snupper en kajak og finder gode snorkle-steder, overvejer om det snart er tid til en Tongan massage og dagens største bekymring er, om der nu er varmt vand i bruseren til aftenens bad - vi bli`r ikke stressede på nogen måde!!


Vi er nu kommet tilpas ned i tempo, til at kunne håndtere livet på Tonga - vi tager en dag ad gangen og planlægger absolut intet på forhånd. Første dag på Tongatapu (hovedøen) bød på silende regn, i mængder man kun oplever det i troperne. Vi formåede at tilbringe hele dagen i hotellets restaurant (paradis er et kedeligt sted når det regner!) - læste bøger, spillede pool, spiste, drak øl og kiggede bekymrede op på himlen en gang imellem. Hotelfatter kunne oplyse os, at vi nu er indehavere af rekorden i, hvor lang tid nogen har opholdt sig i hans restaurant, uden pause - og det er da en præstation i sig selv...... Vejret er heldigvis blevet super godt igen, så ingen panik der!


Vi kom til Tongatapu i fredags og flyturen gik helt uden problemer - en helt ny og afslappende oplevelse. Vi bor i vores egen lille træhytte, med tag af palmeblade - meget traditionelt, meget simpelt og meget billigt.

Vi har taget et par ture ud til små forladte øer, med gode strande og forrygende snorkling. I går var vi en tur rundt på øen, med hotelmutter som guide. Her gik det op for os, hvor stor indflydelse enevælden har på folks livstil - hvorfor tage ansvar for sit eget liv, når den 200 kilo tunge konge alligevel bestemmer alt?? (Og ham skal man nok ikke rage uklar med)


I dag bliver der shoppet grimme souvenirs i den helt store stil - ting der gi`r mening nu, men det gør de højst sandsynlig ikke når vi kommer hjem :o) Det er heldigvis billigt.....


For øvrigt fik vi desværre ikke svømmet med hvaler på vores sidste hvaltur på Vava`u - til gengæld fulgte båden en mor med unge på tæt hold, hvor ungen igen og igen sprang op af vandet og gjorde sig til for turisterne. Turisterne var begejstrede.


Vi har desværre kun to dage tilbage, før vi begynder den usandsynlig lange rejse hjem. Måske man kan lære at nyde flymad og for lidt benplads?


Jesper og Nina


Lidt billeder her